top of page

Про готовність ЗДО до роботи влітку 2022 року

25 травня 2022 року комісія, очолювана заступником міського голови Н.Угнічевою, вивчала стан готовності закладів дошкільної освіти (далі ЗДО) Горішньоплавнівської територіальної громади до роботи влітку.

Мережа ЗДО складається із 10 закладів, із яких - 9 розташовані у місті, 1 у селі Дмитрівці, та 2-х дошкільних підрозділів, які входять до складу філій опорного закладу ЗОШ І-ІІІ ступенів №3 ім.В.О. Нижниченка – Григоро-Бригадирівської ЗОШ І-ІІ ступенів та Солошинської початкової школи.

Завдання кожного колективу ЗДО - підтримувати заклад в робочому стані та бути готовими, при потребі, негайно розпочати роботу з дітьми.

Зазвичай з 1 червня по 31 серпня робота ЗДО переводиться на літній режим: усі види діяльності дітей, крім прийому їжі та денного сну, за сприятливих погодних умов проводяться на свіжому повітрі. Для безпечного та змістовного дозвілля дітей у закладах і цього року виконані косметичні та поточні ремонти павільйонів, проведена ревізія пісочниць, малих архітектурних форм та спортивного устаткування на групових та спортивних майданчиках, замінено пісок для ігор дітей. Поновлені іграшки та ігровий матеріал. Усі групові майданчики, на яких планується розмістити дітей влітку, забезпечені ємностями для води, тентами або сітками для притінення ігрових зон у спекотну погоду. Поновлені та виготовлені макети ігрового транспорту, будиночків та парканчиків із деревини. Відремонтовані огорожі дворів. Скошена трава. У кожному закладі освіти доглянуті зелені зони, квітники та овочеві грядки. Заздалегідь виконана санітарна чистка дерев та кущів (нижнього ярусу): видалене сухе гілля, систематично прибирається та вивозиться сміття. Дитяче 3-х разове меню на літній період складене із розрахунку 40 гривень для дитини віком до 4-х років та 56 гривень – від 4-х до 6(7) років. Харчоблоки ЗДО забезпечені в достатній кількості холодильним та технологічним обладнанням, кваліфікованими кухарями.

За висновком комісії всі ЗДО Горішньоплавнівської територіальної громади до роботи в літній період 2022 року готові.













114 переглядів0 коментарів
bottom of page